ענינו בתענית אסתר

  • י"ג אדר ב' התשע"ו

שאלה

אני היום התפללתי שחרית ובטעות המשכתי לקרוא ואמרתי כי אתה שומע תפילה....ברוך אתה.. שומע תפילה ואז נזכרתי שלא קראתי עננו שהיה לפני. ישר שאמרתי ברוך אתה...שומע תפילה חזרתי וקראתי עננו ושוב שומע תפילה האם זה בסדר? אני מרגישה שעשיתי טעות! מה אני כן צריכה לעשות במצב שאני שכחתי והמשכתי לקרוא? 3. וגם האם צריך לקרוא רק את זה היום בצום את עננו שלפני שומע תפילה? או גם עננו שיש בהתחלה הסידור? 4. צריך להגיד גם במנחה עננו? 5. ואם צריך להגיד היום על ניסים בשחרית ובמנחה?

תשובה

שלום וברכה

אילו היית צריכה לומר ענינו, לא היה בזה כלל טעות כי כך ההלכה, בכל מקום ששוכחים משהו ונזכרים לפני אמירת שם שמים ניתן לחזור.

אולם אין אומרים ענינו בשחרית כי אם במנחה, ובכל זאת מי שאמר ענינו לא הפסיד ולא חשוב הדבר כהפסק.

במנחה אומרים ענינו בשומע תפילה בלבד. החזן יאמר ברכה מיוחדת לפני רפאינו.

היום לא אומרים ועל הניסים בשחרית ובמנחה, רק בתפילת ערבית נאמר ועל הניסים.