שאל את הרב - כללי

למה אני נרדם דווקא בזמן של שיעור התורה?

  • ו' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב.אני משתדל ללמוד כל יום שעה שעתים גמרא.ולא משנה כמה אני ישן יום ליפני תמיד רק בשיעור אני גמור מעייפות ממש.ואחרי השיעור אני ערני לפחות עוד 6 7 שעות ..מה השם לא רוצה את הלימוד שלי? יש המלצה רעיון שאני יהיה ערני ולא גמור מעייפות.השיעור נגיד ב 4 בצהרים עד 6 אחרי זה אני מחזיק מעמד הלי להתאמץ עד 1 בלילה תודה

תשובה

לכבוד השואל,

הייתי מייעץ שתשנה את השתתפותך בשיעור זה לשיעור אחר, ותמצא שיעור או חברותא ללמוד דוקא בנושא בתורה שמושך את לבך.

וכבר אמרו חז"ל "אין אדם לומד אלא במקום שלבו חפץ" (ע"ז יט.).

וידוע המעשה מן האר"י ז"ל, שאע"פ שהגיעו אצלו גדולי התורה ללמוד ממנו סודות התורה, הורה להם שהם ילמדו בתחומים אחרים בתורה, כי אין השורש שלהם ללמוד דוקא בסודות התורה; וכאשר לומדים בחלק בתורה שאינו שורשו יכול להגיע שינה.

בברכה,

רב נחום