מנגנוני הנפש

  • כ"ט אדר א' התשע"ו

שאלה

בס"ד רכשתי ספר שקוראים לו מנגנוני הנפש, ואני כחרדי תותחתי בפחדים שאם חלילה לא כותבים אלוקים עם ק רק עם ה' אסור להסתכל בזה, ועד היום העניין הזה לא מרפה ממני כי חוויתי את זה כטראומה חווייתית, כל לצערי חונכי כמו שנאמר "כי במקלי עברתי את הירדן הזה" כי זה הרבה יותר קל היה להם מ"כל דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" ולמה הלכתי רחוק בכלל החכם מכל אדם בספרו משלי כותב "חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין ממנו לא יסור" ואני הקטן מכל אדם מוסיף, שאם לא בנתיבותיה שלום גם כן גם כי יזקין לא יסור ממנו השאלה מה ? הדרך או הטראומה ? לפניך קישור לפרק הראשון של מנגנוני הנפש, אני מציין שאני לומד פסיכוגרפולוגיה וקאוצינג וNLP ע"מ לעזור לאנשים, ז"א שאם מותר לי לקרוא בזה אזי יוסיף לי קצת ידע בעניין, לא שאני חילה סבור שיש חדש תחת השמש, אבל כי במקלי עברתי, פיתחתי אנטגוניזם חלילה לתורה ואני מחפש את התורה בצורה חוויתי ואט אט אני מגלה שמלוא כל הארץ כבודו והכו כתוב, אם תרצה דוגמה מה שכתוב בספר מסילת ישרים וכל ספרי הרמח"ל המדעים הכי גדולים בכל רחבי תבל לא הגיע לאן שהוא הגיע רק בחכמת ובכוח התורה, וראה זה פלא שגם לו היו מתנגדים כמו לצדיקים גדולי עולם אחרים, כמו הראי"ה קוק, או שלומהל'ה קרליבך וכו' וכו' אז לפניכם הקישור http://mendele.co.il/?wpsc-product=manganonhanefesh&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=zohar-account

תשובה

שלום וברכה

מותר להסתכל איפה שכתוב שם אלוהי-ם.

נא ללא להשוות בין הרמח"ל שהיה באמת צדיק יסוד עולם ובין שאר האנשים שכתבת שכל אחד במקומו.

שלמה קרליבך לא היה אפילו בדמות צדיק, הוא היה ממש חוטא שחזר בתשובה בסוף ימיו ממש. הרב קוק היה מחלוקת על שיטתו ועד היום הוא לא מקובל בין רוב יראי ה' עקב ההשקפה שלו שלא מוסכנמת על רוב ככל יראי ה'.