שאל את הרב - כללי

רצונות בורא עולם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ענית למישהי ששאלה למה נבראנו....אמרת לה שבורא עולם טוב ומיטיב...... שאלתי.... למה הוא טוב ? למה לא משהו אחר? סטיבן הוקינג אמר פעם...שאכן יש בורא עולם אבל הוא טוען גם שכנראה הוא מוגבל לחוקיות מסויימת (אני חושב בראיון של יאיר לפיד! אני אנסה לפרש זאת לרצונות.....למה להיות טוב למשל? למה לתקן?יותר מזה....הוא לא מוגבל...יכול היה לתת לנו הרגשה כאילו תיקנו...הוא לא מוגבל...הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה....ואני ממשיך בשאלה ששאלתי אותך לפני כמה זמן...לגביי ההתחלה של הכל....שירדנו לעולם בשביל לקבל שכר בזכות ולא בחסד.....מלכתחילה יש פה בעיה שאני לא מבין.....למה ליצור דבר כזה.....הריי אם הוא נתן לנו אז הוא לא יודע מה הוא עושה? ולמה הוא אוהב אותנו בכלל הוא לא חייב לאהוב אותנו כמו אבא לבן....הוא מוגבל לחוקיות מסויימת יותר מזה הוא לא צריך אותנו...אז למה ברא אותנו אני מתכוון לפני הבריאה הזאת.בעולם הזה..מה אני אגיד לך..יותר מדי הזוי........לתת לנו תורה בלי תשובות....זה נראה לך הגיוני?אנחנו מנסים להבין ומנסים לגשר על דברים בשביל לדעת.....לא יודע.....כלכך הרבה חורים שלא סגורים....שום דבר באמת לא ברור.....למה הוא לא נתן לנו תשובות ברורות בדברים האלה? כאחד שהוא בורא עולם ורוצה שנבין את הפואנטה של החיים לא יכול היה לתת לנו תשובות לגביי הדברים שאני שואל? מה כלכך פשוט מזה?להבין באמת חד משמעית איך הכל התחיל ומה הסיבה האמיתית ומה היה לפני בריאת העולם שבשביל זה ירדנו לעולם הזה!!!!

תשובה

שלום רב!

אם אני מחליט לעשות טובה וחסד לחבר שלי, האם מתחייב שאני מוגבל לחוקיות מסוימת?!
ברור שלא.
אם אני החלטתי שאני אוהב מכר מסוים, וכי הדבר מחייב שאני מוגבל לחוקיות מסוימת?!
כמובן, התשובה היא שלילית.
אני קובע, בוחר ומחליט.
כך בורא עולם, רוצה וקובע, בוחר ומחליט!

לתת לנו הרגשה כאילו תיקנו, היא הרגשה שקרית, ובורא עולם, אמיתי הוא.

ברכה והצלחה;

יעקב משה