שאל את הרב - כללי

אם יש עולם הבא, מדוע צריך תחיית במתים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, אני חוזרת בתשובה ובמקום עבודתי פנה אליי אחד העובדים בשאלה שלא הייתה לי תשובה עליה.

אחיו שאל את אותה שאלה וקיבל תשובה אולי מוזרה בעיניי, השאלה ששאל: " אם יש עולם הבא, מדוע צריך תחיית במתים?" התשובה שקיבל מהאדם הדתי: " זו שאלה של כופר ולא שואלים שאלה כזו.."

האם יש תשובה לשאלה זו? אני ממש לא מבינה בדברים האלה, ואם זה בסדר שאני פונה בשאלה זו עבורו?

אודה על התייחסותכם לפנייתי

תשובה

שלום וברכה

אין שאלה שאסור לשאול, וגם אם לא נדע את התשובה, הרי השאלה היא לא פסולה בכלל. ולעצם שאלתך, הרי ישנם כמה שלבים אכן בשכר על המצות ומקום ראשון הוא אכן הגן עדן, ושלב שני יהיה תחית המתים ושלב שלישי הוא עולם הבא. `.

בברכה - בנימין שמואלי