חינוך ילדים

באיזה מעון להכניס את בני לשנה הבאה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד בני בן כשנה וחצי ורשום ברשת מעונות מסויימת אתמול קיבלתי צלצול ובו נמסר לי שמכיוון שבני אמור להיות בכיתה שבה שתי הגיסות שלי עובדות הם החליטו לשים את בני במעון אחר שאני אבחר את המעון של הקטנים יותר או את המעון של הבוגרים יותר. בשיחה עם המנהלת היום היא הסבירה שהן לא פנו אליה וזו יוזמה שלה מכיוון שהיא איננה מעוניינת במשקעים שעלולים להיווצר לכל החיים מכיוון שמדובר במשפחה. הסכמתי שהילד ייכנס למעון של הבוגרים יותר (אחיו הבכור גדול ממנו בשנתיים כבן 3 וחצי שנה) האם בחרתי נכון או שהיה עלי להתעקש להכניסו למעון שבו הגיסות שלי עובדות, אינני מעוניינת להכניסו למעון של קטנים ממנו.

תשובה

שלום לך

אם את חושבת שלא תהיה בעיה לביתך עם גיסותייך, אני חושב שעדיף להתעקש שהיא תישאר בכיתה עם בנות גילה, כי קשה לבת להיות עם מי שאינם בנות גילם. ואני חושב שתשוחחי עם גיסותייך ותראי מה דעתם על כך וכך תוכלי לקבל החלטה נבונה.

בברכה - בנימין שמואלי