התרת נדרים- תפילה לנשים

  • י"ד אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, כחלק מתהליך התחזקות ארוך מאוד שעברתי ועודי עוברת בעשור האחרון, התחלתי להתפלל תפילת שחרית בבוקר לפני כשנתיים בערך, לא הייתה לי כוונה לקחת את זה על עצמי כנדר באופן מחייב אלא לעשות השתדלות כאשר יש לי את הזמן והכוח לכך בבוקר וכאשר קמתי בשעות הבוקר הנורמליות בהן זה עוד אפשרי. אני יודעת שנשים מחויבות בתפילה אחת ביום לכן בשנה האחרונה כאשר לא הספקתי בבוקר השתדלתי להתפלל מנחה אבל גם זה לא היה מחייב כי לפעמים הייתי שוכחת. כיוון שהיו תקופות רצופות שבהן כן הספקתי להתפלל בבוקר התקיים תנאי נדירת הנדר של 3 פעמים ברצף אז השאלה שלי היא האם תפילת השחרית שלי בבוקר נחשבת לי כ"נדר" שעליי להתיר, ובמיוחד אם ברצוני להמשיך לעשות זאת כהשתדלות ורק במידת האפשר?? חשוב לי לציין שלא אמרתי "בלי נדר" אבל גם לא נדרתי נדר במילים או במחשבה ואפילו לא עלה בדעתי שאם אעשה זאת 3 פעמים ברצף אז אני מחוייבת ורק לאחרונה הביאו את זה לתשומת ליבי מחכה לתשובה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם בתחילת הדרך כאשר התחלת להתפלל חשבת לעצמך שאת מתפללת שחרית אם יהיה לך אפשרות זמן, אין זה נדר.