שאל את הרב - כללי

דגים, הסוד שבשחיטה (תגובה)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! בשאלה שנשאלת על חוסר הצורך של דגים בשחיטה, הוספת בין היתר שצדיקים מתגלגלים בדגים שמגעים לשולחן שבת בלא שיצטרכו לצער השחיטה. אותי מעניין מה קורה עם החיות מחוץ לישראל- האם יתכן שאדם יתגלגל בדג החי בחו"ל? מאחר ואין צורך בשחיטה כשרה ומספיק שהדג יהיה כשר ומת, גם שם יתכן שייאכל על ידי אדם בסעודת שבת וכיו"ב. כנ"ל לגבי חיה בחו"ל, אך כזו שלא נשחטה שחיטה כשרה- האם נשמות מגולגלות יש רק בחיות שידוע שהן ישחטו בכשרות, או שיתכן שיתגלגלו בחיות שחוטות לא כהלכה, שייאכלו על ידי יהודים ח"ו שאינם שומרים כשרות (אני מכירה בחור שאוכל עוף כי זה "פחות חמור" לדעתו מבחינת השחיטה)? אם כן, מה קורה עם נשמות אלו? תודה רבה על כל התשובות ועל העבודה הנפלאה והמיוחדת שאתם עושים!!

תשובה

שלום וברכה

אכן יתכן בהחלט שמתגלגלים בחוץ לארץ, וייאכל בסעודת שבת ויתוקן. וכן לפעמים יתגלגלו בחיות ועופות, והאדם לפעמים באי עשיית ברכה, או באכילת אוכל שאינו כשר מקלקל את התיקון לנשמה המגולגלת, וצער גדול נגרם לנשמה המגולגלת ההיא שהיתה בטוחה בתיקונה והתקלקלה ע"י האדם הרשע שאינו מברך, והיא דורשת נקמה ביהודי האוכל ואינו מברך, ועל אחת כמה וכמה במי שאוכל מאכל שאינו כשר. גם עוף חייב בשחיטה מן התורה, ואין לכך כל היתר וכל הנחה, ואוי לו ליודע ריבונו ומנסה להתחכם איתו.

עלי והצליחי – בנימין שמואלי