שאל את הרב - כללי

האם הגורל שלנו, הדברים שאנחנו צריכים לעשות, מה שצריך לקרות לנו, המזל שלנו לטוב ולרע, האם הוא קבוע מהרגע שנולדנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם הגורל שלנו, הדברים שאנחנו צריכים לעשות, מה שצריך לקרות לנו, המזל שלנו לטוב ולרע, האם הוא קבוע מהרגע שנולדנו? האם ה` יכול לשנות את החלטותיו בהתאם למצב? האם יש מה שנקרא הערכה חוזרת או שאנחנו נתונים לגורל הזה ויהיי מה? אני מתחילה להבין שיש גורל אחד והוא קבוע, אני יכולה ללכת באינספור דרכים, זה לא משנה בסופו של דבר אני אגיע לאותו גורל. האם אני טועה? ליטל

תשובה

שלום וברכה

אכן היהודי יכול לשנות את גזר הדין שלו לפי מעשיו, ועל כן האדם נידון בכל ראש השנה לראות מה לגזור עליו למשך השנה הבאה.

ושוב נידון האדם בכל יום וגוזרים עליו כל יום אם אכן הגזר דין של ראש השנה יתקיים עליו או יידחה / יבוטל, וכפי שכתבת, אכן יש הערכת מצב בכל יום לראות מה יעשה לאדם, ועל כך נאמר ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה. אם לא היה הדבר ניתן לשינוי לא הייתה משמעות לתפילה, וברור שגזר דינו של האדם משתנה בכל עת..

בברכה – בנימין שמואלי