פרשת משפטים-מכירת הבת לאמה

  • כ"ח שבט התשע"ו

שאלה

שלום וברכה . בפרשת מכירת הבת לאמה כתוב בפסוק "אשר לו ייעדה והפדה.." , מהו הייעוד ומהו הפידיון? האם הוא תשלום שאביה מקבל במעמד מכירתה? במידה וכן כיצד רש"י מסביר בפסוק "ואם שלוש אלה לא יעשה ויצאה חינם אין כסף" שהשלושה דברים הם ייעוד עבור האדון או עבור בנו או שלא נתן לה פידיון? הרי התשלום הראשוני כבר התבצע לאביה... תודה רבה תבורכו מפי עליון.

תשובה

שלום וברכה

ייעוד הכוונה היא שהאדון לקוח אותה לו לאישה.

ייעוד לבנו הכוונה שהיא נהיית אישה לבנו של האדון.

פידיון הכוונה היא שהאדון מקבל בחזרה את הכסף שהוא שילם ובכסף הזה הוא משחרר את השפחה.