שאל את הרב - כללי

עזרה והכוונה בחזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, לפני מספר שנים התחלתי להתניין ביהדות, ומאז אני מבקר באתר שלכם כמעת כל יום. כמוט המידע מאוד גדול ומאוד מעניין, אך למרות זאת, לא מצעתי מה לעשות עם כל הידע הזה, כלומר, זה טוב לדעת שיש בורא אבל זה לא עוזר לי להבין מה עושים עכשיו). אני משוכנע (בזכותכם) שיש בורא לעולם, אך לא יודע מה עלי לעשות כיהודי מבחינת דת. אני מבין שיש לשמור מצוות, אך רובם לא ידועות לי. אני לא יודע מה עושים בחגים ואיך (כי לא עשיתי חגים), מה אומרים בתפילה, וכשאני פתחתי סידור כדי להתפלל מנחה, הרגשתי שאני פשוט לא רק שלא מבין כלום ממה שצריך להגיד בתפילה הלה אפילו באיזהשהו מקום מבזבז את הזמן כי ממלה מה התעם לעשות משהו עם אני לא מבין כלום מה אני עושה ולא יכול לעשות אותו כמו שצריך, ואינני רוצה לעמיד פנים שאני כן עושה משהו. יש לי רצון להתקרב ליהדות אך לא יודע את הדרך. אני מוכן להשקיע זמן בלימוד הנושא, אך לא יודע איפה לומדים(בבתי כנסת כולם כבר יודעים מה שצריך לדעת) הייתי מאוד שמח לקבל עזרה ו/או הכוונה. בתודה מראש בברכה בני

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להכיר את בוראך, והחלטת ללכת בדרך הטוב וכפי צווי ה´.

עצם ההחלטה ללכת בדרכי התורה גם לפני שהינך יודע את המצווה עליך כבר מעמידה אותך בדרגת צדיק גמור.

אנו נשמח מאוד לכוונך ולהדריכך וללמדך את כל מצות ה´ אשר תיעשנה.

שלח לנו מס´ טלפון ונשוב איליך בהקדם.

עלה והצלח - בנימין שמואלי