שאל את הרב - כללי

האם אדם ששיקר בעולם הזה, ונפטר - השקר שלו יתגלה בשמיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,

כשבן אדם עולה לשמיים והוא שיקר לאיזה בן אדם, אז בשמים השקר יתגלה? ואם הסתרתי מחבר שלי דברים או ששיקרתי לו - הוא יראה את כל השקרים וכו'..למעלה? ואת כל הדברים שעשיתי בחיים שלי..??

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בזוהר על כל חטאים תהיה בושה גדולה בשמיים, מאחר וכל צדיקי עולם וכל הקרובים יראו את כל החטאים ואוי לאותה בושה.

אולם במקרה של תשובה הכול נמחק ולא יראו יותר.

השקרים שנעשו בהיתר לא יהוו כל בושה, והשקרים שנעשו באיסור הם ככל החטאים.

אולם אם גם החבר יהיה שותף לגילוי המסך שיעבור עלייך, תלוי במצבו הרוחני בעולם הבא.

בברכה - בנימין שמואלי