חינוך ילדים

אני זמן רב בסייעתא דשמיא מוסר שיעורי תורה לילדים בבית כנסת איך להכניס בלב הילדים יראת שמים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני זמן רב בסייעתא דשמיא שיעורי תורה לילדים בבית כנסת. נוכחתי לדעת שהמשימה לא פשוטה ושהיצר הרע עובד שעות נוספות להכשילם בחטא. רציתי לקבל עצה בכבוד הרב איך להכניס בלב הילדים יראת שמים? נפגשתי מספר פעמים עם חילוניים שטוענים שהם מאמינים בבורא עולם אך אינם מקיימים מצות בשלמות ולאור טענותיהם ניכר בבירור שהם מתעצלים או שנוח להם עם השקר. איך אפשר להשיב על טענותיהם ובעיקר להכניס לתודעתם את חיות התורה שבע´פ. ב.השיעור שאני עושה הוא עם ילדים דתיים וחלקם חרדים. בלי קשר לזה רציתי לדעת עוד איך אפשר להסביר לילד חילוני בן 10-13 דברים שיגרמו לו לחשוב ולהאמין בבורא ובתורה כי מדע ודברים מהותיים לא כ´כ מובנים להם מנקודת מבט של ילד מה אפשר לעשות? בבקשה אני חייב עצות הכי מהר שאפשר! ה" חנני ברחמיו ללמדם בהצלחה ויש משקל לדברי בליבם. יש מספר לא קטן של אנשים שאפשר להציל. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

על טענת העצלות אין מה לענות, "לא בא לי" ואין מה לעשות.

אולם ההוכחות לתורה שבעל פה הם חותכות וברורות מומלץ להקשיב להרצאה>ב. ילד קטן שאין לו תאוות ורצון לחטוא אין לו כלל קושיות וכאשר תספר כך אמר ה´ למשה וכו´ הם מקבלים את הדברים ללא כל קושיות.

בברכה - בנימין שמואלי