חינוך ילדים

חינוך הילדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב ושבוע טוב לכל צוות הדברות. אני גר בראשל´צ וכעת עלינו לבחור את מסלול החינוך לבננו בן ה6. אני מעדיף ורוצה חינוך תורני על טהרת הקודש ואילו אשתי מעדיפה משהו ´משולב´ דתי לאומי נועם\אמונה וכו´ כי הילדים צריכים להיות מעורים בחברה ולדעת גם מקצועות חופשיים ולהתפרנס בכבוד, ואני ממש נגד זה! אולי אני ´קיצוני\פנאטי´ או משהו כזה אבל כך אני מרגיש ורוצה מאז שב´ה חזרנו בתשובה לפני 4 שנים. האם יש מקום להתגמש כלפי אשתי, ומה דעת התורה בכלל כלפי הכיוון הטוב ביותר לחינוך הילדים?? אשמח לתשובה בהקדם כי זמן הרישום מוגבל וכן זה הדבר הכי מדובר בבית והסכמנו שע´פ הדברות יפול דבר! תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אני ממליץ לחנך את הילד בחינוך תורני על טהרת הקודש.

אין כל בעייה לבוגרי החינוך התורני, להשתלב בכל מקצוע בעתיד, ואין כל חיסרון במוכנות של הילדים להשתלב במקצוע בעת הנדרשת.

ענין ההתערות בחברה, בטוחני שאינכם חפצים שבנכם יהיה מעורה בסביבה חילונית, ויכיר את כל תחלואי החברה, ובוודאי עדיף שנשמת הילד תישאר טהורה ונקיה.

אולם קשה מאוד להשלים את החינוך היהודי הטהור בגיל מאוחר, הילד לא יתעלה יותר מהחינוך שהוא קיבל.

ועל כו אני ממליץ למען עתיד בנכם היקר, כדי שיתעלה ביראת שמים, ויהיה מוכן כראוי לחיים, ולעמידה בכל הניסיונות העתידים לבוא עליו במשך החיים, לבחור בחינוך הטוב ביותר ליראת שמים - החינוך התורני.

רוב נחת - בהצלחה - בנימין שמואלי