הלכות טהרה"""

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

רציתי לברר התחתנתי לפני כמעט 3 חודשים. יש לי 5 ימי נידה וצריך לספור עוד 7 נקיים ואז מקווה. אם שכבתי ביום ה 8 וכבר סיימתי את הנידה ביום ה 5. האם עדיין אני צריכה לטבול כרגיל. או מה אני אמורה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

אם קיימת יחסים באמצע השבעה נקיים לפני הטבילה עלייך לשטוף היטיב את הנרתיק במים חמים ככל האפשר ולאחר מכן להמשיך לספור שבעה נקיים בניכוי הימים מהיום שיקיימת יחסים. כגון אם קיימת יחסים ביום השני של שבעה הנקיים ושטפת את עצמך באותו יום עלייך להוסיף עוד יום אחד נוסף לשבעה נקיים ולטבול באיחור של יום. אם עברו יום או יומיים ושטפת את עצמך רק לאחר יומיים יש להמשיך את הספירה רק מהיום שלאחר השטיפה.

בסיום שבעת הנקים כנזכר לעיל תוכלי לטבול. ברור שהכישלון בחטא פעם אחת אינו פוטר אותך מהטבילה ולהיפך אלחר נפילה קשה כל כך עלייך לאזור עוז וכוח ולקבל על עצמך ביתר שאת להתחזק ולשמור על הלכות הטהרה ועל ההרחקות שתיקנו לנו חכמי ישראל כדי שלא ניכשל בחטא ובזכות זה תזכי לתקן את המכשול החמור שנכשלתם בו ותזכו לחיי אושר ושמחה ושלום בית אמיתי ולזרע של קיימא וכל הישועות.