הדלקת נרות שבת לגבר

  • כ"א שבט התשע"ו

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב יש לי שאלה,בעלי בערב שבת רגיל להדליק נר של שבת לפני שהוא הולך לבית הכנסת ומברך ברכה רגילה על הדלקת נר של שבת לפני שאני מברכת ומדליקה נרות שבת עם הבנות שלי,אנחנו נשואים פעם שנייה וכך הוא יתרגל מהעבר, שאלתי היא האם מותר לו להדליק את הנר ולברך על ההדלקה ואחר כך אני מברכת ומדליקה, כי הבנתי ואני יודעת שזו המצווה של האישה בעלת הבית לברך ולהדליק ולהוציא את כולם לידי חובה והיא כביכול אחראית על שלום הבית כי ככה יוצא שהוא מדליק ומברך ואחרי זה אני ואז יש שתי ברכות,יש לציין שהוא מברך בשבילו וזה לא קשור אליי אז שלא יהיה ברכה לבטלה אשמח לקבל תשובה תודה

תשובה

שלום וברכה

אם הוא מבני אשכנז את יכולה לברך למרות שהוא כבר בירך אם כי ראוי מאוד שהוא יפסיק לברך על הנרות ויסתפק בברכתך.