שאל את הרב - כללי

דניאל והציפייה למשיח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב´סד שלום כבוד הרב. שמי רמי מברוקלין ניו-יורק . יש לי שאלה על דניאל . כתוב שדניאל ידע את אחרית הימים. שהמשיח לא יבוא באותו הזמן . וגם אנחנו יודעים שהתורה אומרת שצריך לצפות למשיח בכל רגע שיבוא . אז אם כך איפוה הציווי של דניאל ? ברגע שהוא ידע שמשיח לא יבוא אז אין לו מה לצפות . אז איך זה מסתדר אם הציווי ? בתורה אין פרוטקציות . מקוה שהשאלה מובנת . תודה וכול טוב .. רמי ברדה .

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בגמרא שהגאולה יכולה להיות בעיתה, דבר שיתרחש בין עם יהיהו ישראל ראוים בין אם חלילה להא יהיהו ישראל ראוים  ויכולה להיות קודם זמנה, באם עם ישראל יהיו ראויים וכמבואר בזוהר שדי בכך שמנין אחד של יהודים יחזרו בתשובה שלימה מעומק הלב ויתקרבו לבורא באמת, ובכך יבוא משיח צדקינו, ועל כן דניאל קיווה וייחל וציפה לביאת המשיח בכל יום, למרות שידע שהזמן הנקבע לקץ יהי בעוד הרבה מאוד זמן.

בברכה -בנימין שמואי