שאל את הרב - כללי

האם ידוע לנו לפי הקבלה מהו המלאך מטטרון ומה תפקידו וכ´ו...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. כבוד הרב האם ידוע לנו לפי הקבלה מהו המלאך מטטרון ומה תפקידו וכ´ו...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הרמב"ן פרשת בא: ובכל אלהי מצרים אעשה שפטים - ולא על ידי השליח השלוח מאתו יתברך - לכל המעשים הנעשים בארץ, והוא המלאך הגדול - שנקרא בעבור כן מטטרון.
כי פירוש המלה מורה הדרך
, כמו שאמר בספרי אצבעו של הקדוש ברוך הוא נעשה מטטרון למשה והראהו כל ארץ ישראל.
ובילמדנו וישמע בלק כי בא בלעם, ששלח מטטרון לפניו, ועוד שם ראה החילותי תת לפניך, אי אכפת לך אני מטטרון שלך.
ואל תתמה שהרי אני עתיד לעשות מטטור לפני אדם ערל, לפני כורש, שנאמר אני לפניך אלך, לפני אשה אני עתיד לקדם, לפני דבורה וברק, שנאמר הלא ה' יצא לפניך.
וכן במקומות רבים.
וכן שמעתי כי שליח בלשון יון "מטטר". ע"כ.

ברכה והצלחה;

יעקב משה