אמונה

שמירת הלשון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בעזרת ה" משתדלת לשמור שמירת הלשון, אך לצערי הרב ישנןן בנות שהן מדברות איתי ואינן יודעות שהן מדברות לשון הרע, ולהעיר להן איני יכולה כי אני מפחדת לפגוע בהן כיצד להעיר להן בדרך הנכונה?לפעמים הן מספרות דברים שמציקים להם ובכך הן שופכות את ליבן ועל הדרך.... ואם אעיר להן יחשבו זאת לכך שאיני רגישה מספיק

תשובה

שלום וברכה

מותר לשמוע חברות בדברים שמצערים אותם, ואסור לךלקבל את הדברים כאמת, אלא להקשיב ולנסות למצוא נקודות חיוביות ולנסות להרגיע אותם.

כאשר השיחה הוא לשון הרע בעלמא, מותר לך לומר שלאחרונה למדת את הספר חפץ חיים והבנתי שדבר זה אסור לומר או לשמוע.

בהצלחה - בנימין שמאולי