האם מותר לאישה לשבת ליד גבר באוטובוס?

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום, נסעתי היום באוטובוס והתיישב לידי גבר (כמובן אני שומרת נגיעה) לא היה לי נעים להגיד לו לא, כי גם לא הכי היה מקום באוטובוס, אפשר להגיד ש "הסכמתי" הוא התיישב לידי, ופשוט השתדלתי לשבת צמוד לחלון כדי לא לעבור על איסור נגיעה. השאלה היא האם נהגתי בסדר? או אסור לי בכלל לשבת ליד גבר גם אם אין נגיעה שלא בכוונה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לאישה לשבת ליד גבר באוטובוס, ובלבד שתיזהר לשמור נגיעה ממנו. אמנם רבות בנות נוהגות להחמיר על עצמן שלא לשבת ליד גבר כלל, ואשרי להן, אולם זוהי חומרא ולא חיוב מעיקר הדין, ולכן אם את רוצה להקל בזה, ובפרט במקום צורך, את רשאית.

מקורות: יעויין טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט עמוד קנה).

בברכה,

הלל מאירס