מה פירוש המושג מלבין פנים על חברו ברבים?

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני מעוניין לדעת משהו על פי מה שרשמתי לך בכותרת אני מעוניין לדעת מה זה המושג הזה מלבין פנים אני יגיד לך למה אני שואל אתן לך מקרה שעברתי בחיים זה היה בחטיבה הייתי בן 13 ככה כיום אני בן 19 עכשיו היה איזה ילד שהיה איתי ולמד איתי ופתאום הגיע מצב שאני ועוד 2 אנשים התעללנו בו הגיע מצב שהוא גם בכה זה המקרה פחות או יותר ממה שאני זוכר. עכשיו מלפני כמה ימים שמעתי את המושג הזה והיבנתי שזה מושג לא טוב ומתאר משהו רע ולא היה לי שמץ של מושג ולא היה לי מודע לזה ולא למדתי על המושג הזה עד מלפני כמה ימים ואני לא יודע אם עכשיו חטאתי ועברתי עבירה אני מתחרט על המקרה הזה וחבל שעברתי אותו מבלי מודעות לזה אז אני גם בנוסף מעוניין לדעת אם המעשה שנעשה על ידי מבלי מודעות לחטא הזה אם זה נחשב מעשה בכוונה או לא? ואם כן אז מה לעשות בנדון הזה ואיך להתקדם הלאה? אשמח לתשובה ממך. תודה :)

תשובה

שלום וברכה

על פגיעה בחבר יכולים להיענש גם בעולם הזה חלילה. חשוב מאוד לעתידך לבקש את סליחתו על הפגיעה שלך בו.