ללכת אם או בלי כיפה?

  • כ"ח טבת התשע"ו

שאלה

אם אני חוזר בתשובה, ואני הולך למסיבה עם כיפה על הראש - זה חילול שמיים? עדיף ללכת בלי כיפה למקומות כאלה או זה בסדר?

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאתה זוכה להתחזק וללכת עם כיפה, נקווה שההתחזקות שלך תמשיך ותזכה להתעלות עוד עוד ובעז"ה לא תלך למסיבות שיש חשש של חילול ה' בהליכה לשם עם כיפה.

במצבך כעת אמליץ שאם החלטת ללכת לאירוע שאינו מתאים ללכת עם כיפה תלך עם כיפה שאינה מראה על דתיות יתירה כגון כיפה לבנה של אירועים וכדו', שיראו שאתה רק סוג של מתחזק ואי אפשר ללמוד מהכיפה שאתה כבר זוכה להיות ירא שמיים מוחלט.

נשמח לסייע לך תמיד להתחזק עוד עוד כרצונך הטוב.