שכר לימוד

  • כ"ח טבת התשע"ו

שאלה

שלום אני לומדת מספרי מוסר ושומעת הרצאות של רבנים האם אני אקבל שכר גם על לימוד מוסר ושמיעת הרצאות בפני עצמו גם אם אני לא מצליחה ליישם את הדברים הפועל?

תשובה

שלום וברכה

לימוד שלא על מנת לעשות הוא לא ראוי. אולם ללמוד ולא להצליח לעשות מחמת היצר הגדול הבוער בקרבינו, מזכה את הלומד גם במצוות תלמוד תורה הנעלה וגם במעלת העושה אף שלמעשה לא הצלחנו לעשות, כי מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה.