כשרות בברד וייחוד בנהיגה

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, יש לי 2 שאלות: 1. לאחרונה התחלתי ללמוד נהיגה אצל גבר מכיוון שמדובר במורה נהיגה שבעלי מאוד התעקש שאלמד אצלו שלימד גם אותו והוא סומך עליו. הלימודים הם כרגע בע"ה בשעות היום אך יש מקרים רבים בהם הוא נאלץ לתקן אותי מכיוון ואני עדיין עושה טעויות רבות בנהיגה. בעלי טוען שמכיוון שמדובר במקרה סכנה הוא חייב לתקן ורוצה בכל זאת שאני אמשיך איתו ולא מוכן שאחליף. הוא גם חושב שאני מגזימה בעניין חשש מייחוד ולא מוכן שאחליף מורה. מה עושים? 2. אם אני רוצה לקנות ברד מקיוסק האם עליי לבדוק כשרות כלשהי? מעולם לא ראיתי שיש כשרות לברד ואני רואה שבדרך-כלל נמכרים בקיוסקים שיש להם תעודת כשרות רק למוצרים הסוגרים שמוכרים. תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. עלייך להיזהר מאוד שלא לדבר עם הנהג מלבד דברים הקשורים לנהיגה וכן לא לנסוע במקומות שומממים ולהיזהר מנגיעה כמובן.

2. יש לברר האם לפטל יש כשרות.