האם מותר להשתמש בדפים שמודפסים עליהם דברי תורה?

  • ט"ו טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד אני מדפיסה דברי תורה ולפעמים ההדפסה לא יוצאת טוב, נקטעת באמצע או שאני מדפיסה ובכלל לא מגיעה לקרוא את זה בסוף. הבנתי שחומר תורני שלא קראו בו, מותר להתייחס אליו כמו כל דף רגיל ולעשות ממנו דף טיוטה, לצייר עליו ולזרוק לאשפה. כלומר, אין שום התייחסות מיוחדת לדף. האם זה נכון או ממש לא?

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש המקילים שאין טעון גניזה אולם ראוי לא לנהוג כן. בכל מקרה יש להקפיד שלא להשתמש בדפים אלו בצורת ביזיון אלא להכניסם בשקית לאשפה.