האם אמא גרושה יכולה לעמוד עם בתה בחופה?

  • ט"ו טבת התשע"ו

שאלה

לצוות הרבנים בהידברות השלום והברכה,

1. בתור אמא גרושה האם מותר לי ללוות את בתי למקווה?

2. בתור אמא גרושה האם מותר לי לעמוד עם בתי בחופה מה עלי לעשות?

אודה לכם על תשובותיכם יישר כוח ושירבו אנשים שכמותכם - תודה רבה ורק שמחות אמן סלה!

תשובה

שלום רב,

1. את יכולה בהחלט ללוות את בתך למקווה.

2. את יכולה לעמוד עם בתך מתחת לחופה, אלא שהמנהג הוא שאב ואם הגרושים זה מזה אינם מלווים את ילדיהם לחופה, אולם במקום צורך יש להתיר (יעויין שו"ת שרידי אש חלק ג' סימן נה אות ג, ונטעי גבריאל הלכות נישואין חלק א' פרק יד סעיף ז).

בשעה טובה ומוצלחת!

הלל מאירס