שאל את הרב - כללי

מצות ברית מילה ומצות קורבן הפסח מחייבות כרת במידה שאין מבצעים אותן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מס´ פעמים בגלישותי באינטרנט נתקלתי שמציינים שרק מצות ברית מילה ומצות קורבן הפסח מחייבות כרת במידה שאין מבצעים אותן. ואילו לפי מיטב זכרוני ישנם עוד חטאים שחייבים עליהם כרת (ואף באחת מתשובותך בעיניין נשואים עם גוי ציינת זאת). אז למה מתכוונים כשמתיחסים לברית ולפסח. בתודה מראש על הברהת הדברים. בהזדמנות זאת אני רוצה להודות על כך שהינך מקדיש תשומת לב לשאלות ועונה באכפתיות רבה. מרחיב ומפרט כשצריך ללא לאות. יישר כח על עבודתך! יהי רצון שהקב´ה ידריך אותך לתשובות אמת. ונזכה אנו לקבלן. שוב תודה, גולשת נאמנה

תשובה

שלום וברכה

ישנם שלושים ושש איסורים שעונשם כרת.

אולם כל החטאים ההם הינם מצות לא תעשה, דהיינו דברים שנצטווינו שלא לעשותם והעושה אותם יתחייב כרת, כגון הבא על הנידה המחלל שבת וכו".

רק שניים מתוך כל החטאים ההם, הינם מצות שנצטוינו לעשותם, ומי שימנע מלעשותם יתחייב כרת, והם הפסח והמילה.

בברכה - בנימין שמואלי