שאל את הרב - כללי

אדם שחוזרבתשובה נמחקים כל העוונות שהוא עשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי שמי שחוזר בתשובה נמחקים כל העוונות שהוא עשה השאלה שלי היא כזאת אם לדוגמא מישהו חזר בתשובה אבל אחרי זמן מסויים הוא סוטה מדרך הישר וחוזר למה שהיה לפני שחזר בתשובה ואז הוא שוב פעם מחליט לחזור בתשובה האם כל העוונות שלו שוב נמחקים???

תשובה

שלום וברכה

אין עוונותיו הראשונים נזכרים לו כלל, לאחר ששב בתשובה.

וגם כי ירבה לפשוע ה´ מרבה לסלוח, שערי תשובה לעולם פתוחים, ולאחר תשובה אמיתית, אין אף עוון נזכר לאדם.

בהצלחה- בנימין שמואלי