האם עלי להמשיך לעבוד במקום כזה מבחינת ההלכה ורוח התורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום! התחלתי לעבוד במקום חדש בהדרכת מחשבים אבל המשמרות תמיד חופפות לי עם זמני התפילות של מנחה וערבית וכך אין באפשרותי להתפלל במניין (אולי בלחץ אני אצליח לבקש מהמנהל לקיים תפילת יחיד) (סדר העדיפויות שלי הוא קודם כל עבודת ה` אחר כך כל השאר...) האם עלי להמשיך לעבוד במקום כזה מבחינת ההלכה ורוח התורה? וגם בבית (משפחה חילונית) כועסים עלי שאני רוצה לעזוב את העבודה בשביל תפילות...

תשובה

שלום וברכה

כל עוד ותוכל לקיים את התפילה ביחיד, אתה יכול להמשיך בהדרכת המחשבים, ותתפלל ביחיד, כך היא ההלכה [מגן אברהם אורח חיים סימן תרעא ס"ק יב]. כשמתפללים ביחיד יש להתפלל בכוונה גדולה יותר.

אהבתי את קביעתך, בסדרי העדיפויות שלך, עלה והצלח, אחי.

בהצלחה - מנשה ישראל