מה אני מברך על מיץ ענבים כאשר אני שותה אותו או יין שאני שותה אותו ללא קידוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות האתר... ראשית שאלתי היא האם יש איזושהי בעיה במדור "שאלות ותשובות" כי בזמן האחרון יש קצת עיכוב בתשובות ולפעמים אני לא מקבל בכלל תשובות..אבל בכל אופן תודה על הכל אתם עושים עבודת קודש ואם יש קצת לחץ של שאלות במערכת אז זה מובן.. שאלתי הראשונה היא מה אני מברך על מיץ ענבים כאשר אני שותה אותו או יין שאני שותה אותו ללא קידוש?ואם על פיצה אני מברך "המוציא" עם ברכת המזון אז למה על בורקס או דברים אחרים שעשויים מקמח אני לא מברך "המוציא"אלא "מזונות"?הרי אומרים שכל מה שעשוי מקמח צריך לברך המוציא?? שאלה נוספת האם מותר לי לכבס את הטלית קטן במכונת כביסה או רק ביד והאם אני יכול לכבס בכיור שנמצא במקלחת(יש שם גם שירותים)??

תשובה

שלום וברכה

אכן ישנו עומס של פונים ואנו משתדלים לענות לכל אחד במהירות האפשרית.

על ין ומיץ ענבים מברכים בורא פרי הגפן. על דבר הנעשה מקמח מברכים מזונות, מלבד על פת שדרך לקבוע עליו סעודה, כגון לחם, שמברכים עליו המוציא.

מותר לכבס ביד או במכונה לפי הורואת היצרן, מומלץ לקשור את חוטי הציציות בניילון כדי שלא יתפוררו. אפשר לכבס במקום שציינת.

בברכה - בנימין שמואלי