שאל את הרב - כללי

מה המסר שה` רוצה להעביר בניסיון של איוב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתנצל מראש על ניסוח השאלה שלי שבוע טוב שבוע שעבר קראתי את פרק איוב, שמסופר על אדם כל כך טהור וצדיק עד כדי שה` מיתפאר מהגדולה של איוב. או כמו כן גם ככה רע היה לא. אבל מה שאני לא הבנתי זה שבתחילת הפרק השטן פנה אל ה` ואומר לא בטח שאיוב יהיה נאמן לך הרי נתנתה לו ממון,משפחה וכו` אז ברור שאיוב יהיה נאמן לך תן לי לפגוע בו ותיראה שהוא יעזוב אותך. וכך היה בהתחלה השטן פגע בממון ואחר כך המשפחה ואחר כך באיוב. ואחרי כל זה איוב התחיל לקלל את היום שהוא נולד.(מהקבלה) ה` בא לאיוב ואמר לו בוא אני יראה לך למה כל הרע זה קיבלת ובעצם ה` הראה לאיוב שהוא הגילגול הקודם של אבא של אברהם. ומה שלא הבנתי פה הוא הרי ה` הוא מלך המלכים הגדול מיכולם היודע הכול נכון. אבל בתחילת הפרק רשום שהשטן פונה לה` וכיביכול מסיט את ה` כלפי איוב ולפי הקבלה ה` יודע שזה התיקון של איוב. וזה מה שאני לא מבין.מה המסר שה` רוצה להעביר לי פה. תודה רבה,אני מקווה שסברתי טוב את השאלה שלי

תשובה

שלום וברכה

אכן ההסתה של השטן היתה לבדקו בגילגול זה, אולם מאחר ולא יתכן שאיוב ייענש ביסורים ללא עוון, הרי לא יתכן שרק כדי נסותו נענש ביסורים קשים כאלו, וכאן גילו לנו חכמי הסוד שעושנו של איוב היה מחמת היותו עובד עבודה זרה כאשר היה בגוף של תרח.

בברכה  - בנימין שמואלי