שאל את הרב - כללי

תורה<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תורה שבכתב איתא אהבת עולם בית ישראל ...תורה ומצות חוקים ומשפטים אותנו למדת כיון שיש אהבה ניתן תורה ומצות הנחמדים מזהב ומפז רב מתוקים מדבש ונופת צופים כל עבודה כל נושא שאדם עושה יש לו ענין בכך דוגמא או שרוצה להוסיף על כולתו אנגלית יודע לקרוא לדבר עם עוד אנשים קיבל תועלת או מחשב יוצר תוכנה מקבל כסף אבל גם שכר לא מספק אנשים אולי מכריח אבל סיפוק זה דבר שיצר שאדם מענין אותו מסקרן אותו לתועלתו מה שמסקרן זה מה שיש לו תועלת בכך וכתואה מענין אותו תועלת ריגוש בעזרה לעצמו לאחרים שעוזר לעצמו שיוצר משהו שבונה או שמבין משהו מבין אך פועלת השמש מערכות האדם שלא יודע אך מורכב למהזה נעשה מה המטרה או שגורם לריגוש לחיבור לתחושה תורה שלומדים למשל על סיפורי התורה מלך סדום נשיא עשיו מנין השבטים מה היה במבול בדיוק מה היה עם אבימלך מה משנה מה קרה באותו יום כל יום ועוד המון מי שלא אוהב היסטוריה מה זה יענין אותו אני רוצה להבין אותי היכן יש עונג ותענוג בדבר שלא נוגע לי מצות שא"א לשמור שלא נוגעים היום כיצד יש עונג ושמחה לא משתנה ומקבל כלום מזה

תשובה

שלום וברכה

התורה כולה שמותיו לש הבורא כמבואר בזוהר, לימוד התורה בטהרה מאחד אותנו עם בורא עולם, והרגשה הטובה וגאה עד אין שיעור. טעמו וראו כי טוב ה`.

בהצלחה - בנימין שמואלי