שאל את הרב - כללי

מה אלוקים עשה לפני בריאת העולם, כשהיה תוהו ובוהו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כל כך הרבה זמן לא היה לי את מי לשאול (אני חי כרגע מספר שנים בפלורידה), ורק לפני כמה דקות שלחתי שאלה וכבר מציקה לי עוד אחת - מה אלוקים עשה (הרי זה מתבטא באין ספור של מיליארדי שנים) לפני בריאת העולם, כשהיה תוהו ובוהו? בבקשה תשובה הגיונית תודה.

תשובה

שלום וברכה

איננו יודעים ואיננו אמורים לדעת, אנחנו כברואים מוגבלים מאוד ואיננו יכולים לדעת את מה שהבורא מסתיר מאיתנו.

בברכה - בנימין שמואלי