האם יש עוון על שיחה עם גבר שאין בה עיניין של קירבה אחד לשני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום... אני מתחזקת בתשובה כבר 8 חודשים כמו כן נפרדתי מחבר שלי לפני כמעט שנה בתחילת התשובה היה לי דיי קל לנתק קשר עם ידידים ולא להתראות עם גברים אבל כיום לאחר 8 חודשים ממש קשה לי יוצא לי להתקל הרבה עם גברים וקשה לי להמנע מדיבור כי מטיבעי אני טיפוס שזורם עם אנשים ותמיד צוחק ומחייך.שאלתי היא איך אני מתמודדת עם זה? אני מודעת לזה שבציבור החרדי זה לא מקובל אך השאלה היא האם זה חטא? האם יש עוון על שיחה עם גבר שאין בה עיניין של קירבה אחד לשני?

תשובה

שלום וברכה

אין צורך להימנע מדיבור כליל, ואין לשוחח שלא לצורך עם גבר, אבל כאשר את נתקלת בגבר, השואלך דבר מה יש לך להתייחס איליו בכבוד. שיחה לשם שיחה אסורה עם גבר. בברכה - בנימין שמואלי