חינוך ילדים

חינוך פתוח לעומת חינוך סגור

  • כ"ז חשון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום הרב. ישנה דילמה חינוכית מאוד נפוצה. בין "חינוך פתוח" לבין "חינוך סגור". זא"מ לדוגמא אם הורה רוצה למנוע מן הילד שלו לראות מראות לא צנועים, יש שיגידו (יותר מצוי בציבור החרדי) לסגור כל פתח שעלול להראות מראה לא צנוע, להרחיק מהטלוויזיה ומהרחוב ככל האפשר. לעומת זאת יש שיגידו שעדיף שהילד ייחשף לכך במידה מסוימת, כדי שלא יגדל עם סקרנות, ובבגרותו יתפרץ לשם בבת אחת ויתפקר (יותר מצוי בציבור הדתי לאומי). הייתי שמח לשמוע את חוות דעת הרב בעניין, באיזה דרך עדיף ללכת, וכן אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות נוספים להרחבה בעניין. תודה!

תשובה

שלום וברכה

אף הורה לא נותן לילדיו סמים קלים בגיל צעיר כדי שיתרגל ויוכל להתרחק בגיל מבוגר מסמים, כך גם בכל שאר הדברים שאנו רוצים לחנך את הילדים אין זה דרך נכונה לחשוף את הילדים לדברים שאנו מלמדים אותם שהם לא טובים ועל כן בוודאי יש להרחיק את הילד מכל רע ולחנכו שלא יתקרב לרע כלל ובעז"ה כאשר הילד רואה שהוריו סבורים באמת שזה דרך לא טובה ומחנכים אותו כראוי לדרך ה', בוודאי שיקויים בו הפסוק חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה.

בהצלחה,