גיור קונסרבטיבי

  • ז' אדר א' התשע"ט

שאלה

בס"ד שלום רב,

יש לי בעייה כיצד לנהוג במקרה הבא ואודה לתשובת הרב,

בת דודתי בעלה ושני בניה מתגוררים בארה"ב.הבן עליו אני מספרת הוא בן 28. גמר רפואה בהצטיינות ועומד להנשא לקוריאנית. קוריאנית זו מתגיירת אצל רבאי קונסרבטיבי,מכיוון שהם לא מתכוונים לשמור שבתות וכדו. אני מאוד מתנגדת להגיע לחתונתם ,ולשמור קשר באם היא לא מתגיירת כדת משה וישראל אצל רב אורתודוקסי.הם טוענים שעוברים לקליפורניה להתגורר באיזור יהודי. להורים אני מראה את את אי שביעות רצוני בנדון. בטענה שאם לא נשמור על יהדותינו ביד חזקה נמשיך לראות גידול בהתבוללות. כיצד עלי לנהוג,כאשר מדובר בגיור קונסרבטיבי. האם מוצדק להפסיק את הקשר. מצפה לתשובתך המהירה

תשובה

שלום וברכה

גיור קונסרטיבי אינו גיור כלל, וגירות ללא קבלת שמירת שבת, אין בה כלום, ועל כן חובה עליך לנסות בכל דרך להבהיר שהוא מתחתן עם גויה ממש, וברו שאין לך להגיע לחתונה זו, וניתוק הקשר הוא רצוי באם הדבר ימנע אותם או לאחרים מלעשות כן.

עלי והצליחי וה` יעזור שתציליי למנוע את ההתבוללות של בן דודך.

בהצלחה -