חינוך ילדים

שם בני ושמי וחזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם השם שלי ושל ילדי טובים ילדי נקרא על שם הסבא רבא שלו שנפטר כאשר הייתי בחודש השלישי אהבתי אותו מאוד וכאב לי על כי לא יזכה לראות את הנין שלו שמו שלומי והוא בורך על שם שלמה הוא נולד בתאריך 03.05.98 שמי קרן ושם אביו הוא שי אני ואביו גרושים היום אך עדיין נשארתי עם שם המשפחה האם זה יכול להזיק לי שעודי נושאת את שם משפחתו ????? כשילדי נולד היה לי קשה לקרוא לו בשם שבחרתי לו הסבא נפטר באופן פתאומי תוך חודש ולא הצלחתי במשך תקופה מסויימת לקרוא לילדי בשמו. בהריון: היה לי קשה להיקלט להריון ולאחר בדיקות רבות ולאחר שנאמר לי כי אצטרך הפריות נקלטתי באופן טבעי שמרתי על העובר ככל שיכולתי התפללתי המון וידעתי כי השם נתן לי אותו במתנה ובנס וידעתי כי זהו בן בכור והתפללתי שיצא צדיק הוא נולד ביום ששמעון בר יוחאי נפטר ובגיל שלוש לקחתי אותו למירון לגזור משערו ההריון היה לא קל ועברתי אותו בשמירה בחודשים הראשונים קיבלתי המון זריקות וטיפולים כדי לשמור עליו, הלידה הייתה קשה כשהייתי עם 40 מעלות חום כל מהלך הלידה והלעובר הייתה מצוקה אך ילדתי תודה לאל ילד בריא ותודה לאל עברתי את הלידה בשלום (האם יש קשר בין הלידה ותקופת ההריון על חיינו ?) אך עדיין החשש מהשם שנתתי לו מפריע לי אנא נסה לעזור לי בתשובתך אני לא אישה דתיה ואני מאמינה מאוד אנחנו מסורתיים היום אני בדרכי רוצה לחזור בתשובה ומתקדמת צעד צעד עושה את ברכות השחר, התורה ,תפילת 18 ואשרי יצר וכמובן שמע ישראל בלילה כשילדי מברך גם הוא שמע ישראל לפני שנתו אשמח באם תשלחו לי חומר לקריאה ועצות אני מאוד רוצה לחזור בתשובה אך עדיין לא עושה זאת ואיני יודעת למה? ואולי אלו פחדים מלנטוש את כל הסובב אותי ואת חיי כיוון שכל הסובב אותי הוא חילוני לגמרי כולל הוריי מודה לך מראש על העזרה שיהיה חג שמח קרן

תשובה

שלום וברכה

שם בנך הינו מעולה, ואין מה לדאוג כלל, בנך היקר יש בו כנראה נשמה קדושה ועל כן לידתו הייתה בקשיים מרובים, וברוך ה` שאת מתקרבת אל ה` ואל המצוות, ובעזרת ה` בקרוב תזכי לשמור מצות בצורה מלאה.

גם כאשר בעזרת ה`תזכי לשמור מצות בצורה מלאה, אל תיאלצי חלילה להיפרד מהמשפחה, ותוכלי להמשיך להיות קשורה אל המשפחה כרגיל.

אשמח לשלוח לך חומר אם תשלחי לי את כתובתך, וכן נשמח לסייע בידך ולכוונך בשיחה טלפונית עם אחת ממדריכותינו, ואודה לך מאוד אם תשלחי לי מס` טלפון ליצירת קשר.

עלחי והצליחי והמשיכ בדרכך הטובה - בנימין שמואלי