שאל את הרב - כללי

שכנה גיורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הר` שמואלי שלום וברכה: יש לי שכנה שהתגיירה לפני מס` שנים היא הייתה גויה לכל דבר אך אבא שלה יהודי הוא התחתן בגלות עם גויה לאחר שאח שלה נפטר הם נאלצו להתגייר כי היה להם בעיות לקבור את האח בבית העלמין יהודי כיום הם סיימו את הגיור אך כידוע לי כאשר גר לא מקבל על עצמו עול מצוות צניעות וכו` אז תהליך הגיור בעצמם לא נגמר שאלתי היא האם הם נחשבות יהודיות ומותר לי לשוחח איתם כי לעיתים אני "מעבירה להם" שיעור ביהדות ובצניעות ויש להן המון שאלות יש לציין שהן בנות גילי בערך ,האם מותר לי לשוחח איתם ולהגיד להן שלום וכו` תודה רבה שתיזכו למצוות ומעשים טובים

תשובה

שלום לך לבנת היקרה

אם הם לא קיבלו על עצמם עול מצוות בשלימות בשעת הגירות, כשמירת שבת וכדו`, הם גוים גמורים, {אם הם הם רק מקילים בצניעות יש לבדוק את הענן לגופו,} ואם הם ירצו להיות יהודים עליהם להתגייר מחדש, אין צורך שהם יתגיירו מחדש, והם יכולים להמשיך להיות גויים כמו שהם, ועליהם להיזהר מלהיקשר עם גבר יהודי.

מותר לך לדבר איתם, והי מקבל כל אדם בסבר פנים יפות, אבל אין צורך לשכנעם לצניעות וכדו`, די להם לשמור שבע מצוות בני נוח.

עלי והצליחי - בנימין