שאל את הרב - כללי

שאלה בקשר לאדם וחוה!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם וחוה היו בגן עדן, ואלוקים אסר עליהם לאכול מעץ הדעת. דעת במובן פשוט הוא חכמה. אך חוה הוסטה ע"י הנחש והסיטה את אדם אחריה. לאחר שאדם וחוה אכלו מעץ הדעת,במובן פשוט -עץ החכמה, ניכנסה בהם חכמה והם התחילו להבין דברים שקודם לא הבינו. למשל, כל זמן שהם לא אכלו מעץ הדעת הם היו בלי בגדים, ואחרי שאכלו הבינו שזה לא יפה וכיסו עצמם בעלים של עצי תאנה. והנה השאלה, אם אלוקים אסר על אדם וחוה לאכול מעץ הדעת-עץ החכמה אז הוא רצה שעד עכשיו ניהיה ללא בגדים ולא נבין דבר סליחה על המילה אבל הוא רצה שניהיה טיפשים ויש עוד שאלה. סליחה על הביטוי אבל איך אלוקים רצה שנבין את התורה הקדושה עם כל הפרושים והדברים העמוקים אם אנחנו אפילו לא יודעים שצריך לילבוש בגדים {כיום אנחנו יודעים אבל אם אדם וחוה לא היו אוכלים מעץ הדעת-עץ החכמה לא היינו יודעים} אני מצפה לתשובה...

תשובה

שלום וברכה

כפי שביארו חז"ל, איסור אכילת עץ הדעת [גפן] היה איסור זמני עד כניסת שבת קודש הראשונה. אז היה עליו לקדש על היין מאותו עץ והיה מקדש את היין המשומר בענביו, והדעת היתה נכנסת אליו דרך צד הטוב בלבד, ואילו היה ממתין היינו כבר מאז במצב של אחרית הימים ללא שליטה של יצר הרע. אלא שהנחש הוא יצר הרע פיתה להקדים ולטעום מהעץ כשהיתה בו עדיין תערובת של טוב ורע ככתוב בתורה, ולכן אנו נמצאים כיום במצב שאנו נמצאים בו.

בהצלחה - מנשה ישראל