שאל את הרב - כללי

למה קעקוע לא וסיליקון כן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אסור לעשות קעקוע יש היום דרכים להוריד אותו אחרי שעושים.. ולמה סיליקון מותר לעשות הרי זה סוג של שינוי או תוספת בגוף תודה מראש:)

תשובה

שלום וברכה

איסור הקעקוע מפורש בתורה, `וכתובת קעקע לא תתנו בבשרכם`, וביארו המפרשים חומר העניין כי מכיון שהגוף של האדם הוא לעומת הנשמה המחיה אותו, הרי שקעקוע בתוך הגוף משנה ומקלקל את צורת הנשמה גם כן.

ומלבד הנזק הרוחני שיש בכל עבירה על רצון הקב"ה, ואין דבר יותר מר מזה. ומלבד החומר שיש בקעקוע יותר משאר האיסורים מן התורה שנשאר חקוק על הגוף מזכרת מהחטא, שזה מזכיר את הכתוב מעוות לא יוכל לתקון וכו`.

הרי שעל עניין הקעקועים למדנו מתורתו של השל"ה הק` שהמקעקע על הגוף שלו קעקוע מושך לעברו כל מיני אנרגיות שליליות ודברים לא רצויים כמו שדים וכו`.

וכלשונו (ספר ויקרא - פרק דרך חיים תוכחות מוסר פרשת קדושים):

"...אהבתנו ליוצר כל יתברך היא בלב, וחתומים באות ברית קודש, והם עושים כתובת קעקע כדי שכוחות הטומאה לא יתרחקו מהם, והשדים מכירים בכתובת קעקע".

טיפולי סיליקון מותרים, כי התורה שניתנה על ידי יוצר הגוף ובורא הנשמה לא אסרה על כך, ורק הוראות היצרן אמורים לקבוע לנו מה גורם לנזק ומה לא.

בהצלחה -מנשה ישראל