שאל את הרב - כללי

למה בלעם היה צריך להתיעץ עם הקב"ה ליפני שהוא קילל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, מס` שאלות 1.למה בלעם היה צריך להתיעץ עם הקב"ה ליפני שהוא קילל למה הוא לא היה יכול לכלל סתם ככה 2.למה כתוב הרגו איש אנשיו הנצמדים לבעל פעור למה לא כתוב סיקלו כי זאת עבודה זרה. 3.אומרים ששבט שמעון הקריב את הקורבנות בפרשת הנשיאים נגד הזנות וכאן היה הכי הרבה זנות בשבט שמעון למה 4.אם בלק הוא נסיך מדיני איך יצאה ממנו רות שהיא מואביה 5.בני ישראל לא היו צריכים לעשות צרכים בגלל המן אז איך הם עשו צרכים ליפני הבעל פעור

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות מאוד;

כתוב במשלי: כַּצִּפּוֹר לָנוּד - כַּדְּרוֹר לָעוּף - כֵּן קִלְלַת חִנָּם לא לוֹ תָבֹא:
לכך לא קילל סתם כך, כי 'קללת חינם לא תבוא', ונצרך להתייעץ עם ד' לפני כן, כדי שתחול הקללה ח"ו.

באמת, הרגו איש אנשיו, הכוונה היא להרוג אותם בסקילה, וכמפורש ברש"י לעיל, במילים: והוקע אותם לה' נגד השמש.

מסתבר שזה היה הניסיון לשבט שמעון; לכך, לעיתים הם ניצחו היצר הרע בזה, ולפעמים הם נכשלו.

בלק הוא מלך מואב, ולא היה נסיך מדיני.

כתוב שבנות המואביות האכילו והשקו את בני ישראל מאכלים משלהם, בשביל להכשיל אותם בעבירה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה