שאל את הרב - כללי

למה אלוקים יצר את הצל, מה המטרה שלו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב.

ראשית אני ממש שמחה שיש אתר כזה שאני יכולה לשאול שאלות שתמיד חשבתי עליהם. ממש תודה לכם.

יש לי שאלה לגבי הצל שלנו. למה אלוקים יצר את הצל, מה המטרה שלו בחיים? הרי אלוקים לא יצר דבר אחד מיותר, לכל דבר יש מטרה וחשיבה מאחריו, אז מה המטרה של הצל, ולמה הצל עוזב אותנו ארבעים יום לפני מותינו? אשמח מאוד לקבל תשובה. תודה ושבת שלום.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

הצל שהוא מעין מימד נוסף באדם, מחוצה לו, מלמד ומשקף מימדים פנימיים אחרים אשר באדם, דוגמת נפשו ונשמתו.
בכן נאמר שהשדים, אין הצל שלהם דומה לצל אדם, בגלל שאין להם נשמה, ולכך גם מי שהולך למות, מאבד הצל שלו, בעקבות נשמתו, המסתלקת והולכת.

הצלחה וברכה;

יעקב משה