שאל את הרב - כללי

אחיך מתגברים על פגיעה בלי לרדת באמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני תקופה מסויימת קראתי את הספר המקסים "בגן האמונה" הספר פשוט שינה את חיי ואת כל תפיסת האמונה שלי.למדתי את חוקי האמונה ואני משתדלת בכל כוחי לפעול על פיהם.עצם הגעת הספר אליי הוא סיפור מדהים בעיניי.שמעתי על הספר בזמן שהתחלתי להתקרב יותר לדת ולקדוש ברוך הוא.לא ידעתי איך להשיג את הספר אבל מאד רציתי ללמוד יותר על אמונה.יום אחד אימי שעובדת בבית ספר דתי באה אליי עם הספר בלי שביקשתי ממנה אפילו.חשבתי שדברים לא קורים סתם ושעליי להתייחס לספר ברצינות וכך עשיתי.אני בן אדם הרבה יותר שמח שליו,רגוע עכשיו.דאגותי פחתו בשל העובדה שחלחלה בי עמוק ההבנה שהכל מ ה` ושאין עליי לדאוג כל מה שמבקשים ממני הוא שאהיה שמחה ומאושרת וכמובן מאמינה וכך הכל יסתדר מעצמו.יחד עם זאת בשל היותי בסה"כ בן אדם יש לי נפילות שהכעס והעצב נכנסים אליי.מה עליי לעשות שזה לא יקרה שאוכל כמה שיותר לחיות באמונה אני שמה לב שעיקר הירידות באות כאשר אנשים לפעמים פוגעים או עושים מעשה.אני סולחת להם אוטומטית כי אני חייבת ויודעת כמה גדול כוחה של הסליחה וכמובן שאיני רוצה טינה חלילה בליבי.אבל לפעמים למרות הכל ולמרות שאני יודעת שהכל מהשמיים יש כאב. עם כך כבוד הרב מה אתה ממליץ לי לעשות איך להתגבר על זה בלי שזה יפגע חלילה למקום שעבדתי ועברתי הרבה עד שהגעתי למקום הזה של אמונה. שאלה נוספת מה המשמעות של פיל בחלום תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

כפי שכתבת בעצמך את בן אדם, ויכולה את לכעוס להצטער לפעמים, אין הדבר מגרע במאומה ממעלתך הגדולה כמי שמאמינה ובוטחת בה`. הדרך להתגבר על כך היא, ע"י התמדה במחשבה שאף אם מישהו פוגע בך, הכול מאת ה`, ואין להמתין עד שהדבר קורה לך,

אלא לפני הניסיון יש לך להתכונן כראוי לניסיון, ולחשוב הרבה על כך ולדמיין מקרה של פגיעה, ולהחליט שאין בכך כלום. וכך בבוא הניסיון, בעזרת ה` תצליחי להתגבר על הניסיון בקלות. חזקי ואמצי - בנימין שמואלי