שאל את הרב - כללי

משמעות השם הפרטי ורד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום קוראים לי ורד ונולדתי ב: 2021985 כלומר ב: כ"ט בשבט תשמ"ה. הייתי מעוניינת לדעת מה משמעות השם השפעתו ומהי פרשת השבוע לפי כך. תודה מראש, ורד.

תשובה

שלום וברכה

נולדת ביום רביעי פרשת תרומה, - ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם- ובמדרש בתוך כל אחד ואחד, דהיינו שיהודי מצווה להתנהג בצורה כזו שהשכינה תוכל לללשרות בתוכו, ותמצא משכן בלבו ולא תאולץ להסתלק עקב מעשים שאינם טובים של האדם. האות ו` היא האות המחברת, ובעומק הענין היא הכוח אשר יכול לחבר רוחניות וגשמיות, וזהו למעשה כוח המשכן אשר ה` בחר לשכון במשכן גשמי ולהפכו לרוחני,

וכך שמך והפרשה שבה נולדת שניהם מעיים על תפקידך בעולם לחבר את הגשמיות לרוחניות שני האותיות האחרות של שמך ג"כ מתחברים למספר שש, ר- 2 ד- 4 יחד הם שש. הצליחי בתפקידך., והביאי את השכינה לליבך - בנימין שמואלי