שיעור לעילוי נשמת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה! יש לנו חברים חילונים אשר האבא של האישה נפטר ויש לו רק בנות , כך שאין מי שיאמר עליו קדיש. נתבקשנו על ידם ליחד את השיעור השבועי שאנו לומדים בבתינו (שיעור תורה) במסגרת קבוצה של גברים , וליחד את השיעור לעילוי נשמת האב הנפטר.אנו התחלנו בכך ללא היסוס אבל עלו בי כמה שאלות: 1. האם מותר לנו ליחד שיעור תורה לעילוי נשמת אדם חילוני 2. האם יש בכך נדר כמה זמן עלינו למשיך זאת 3. האם מותר לנו להגיד בשיעור שהלימוד הוא גם לעילוי נשמת וגם לצורך עניין אחר (הודיה , ברכה למשהו) 4 האם כל העניין הזה מותר

תשובה

שלום וברכה

זכות גדולה מאוד היא לעשות דבר לעלוי נשמת יהודי אשר בחייו לא זכה להכיר את הבורא, ודבר זה מועיל לו מאוד בעולם האמת, אבל יש לדעת שהעזרה הכי גדולה שהבנות יכולות לסייע בעדו, היא שהבנות יקבלו על עצמם להתחזק במצות, מאחר והאב נענש על חטאיהם, מאחר והוא חינכם בדרך זו, וכך שעם כל הסיוע שאתם מסייעים בעדו להוציאו ממיצר, הרי בנותיו מרובת את צערו. אין בכך נדר וטוב מאוד שתעשו זאת במשך השנה הראשונה לפטירתו. ומותר להוסיף עוד בקשות בעת השיעור וכן לעשות להודיה וכדו`.

עלו והצליחו - בנימין שמואלי