שאל את הרב - כללי

מהו המקום של הגרים בעולם הבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהו המקום של הגרים בעולם הבא והאם יש סיכוי לגר למות ואז להיוולד יהודי מן השורש

תשובה

שלום וברכה

יש אומרים שנשמות הגרים יגיעו אל מ`תחת` לכנפי השכינה, בניגוד לנשמות עם ישראל הנמצאות `על` כנפי השכינה [שני לוחות הברית - הגהות למסכת שבועות]. ויש אומרים כי נשמות הגרים זוכות למעלה יתירה בעולם הבא, כדרך חז"ל שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד [מגילת אליהו]. ורות הגיורת אמרה לנעמי:

כי המוות יפריד ביני ובינייך, ופי` כל אחד מהמפרשים לפי דרכו, אם כיוונה שהמוות יפריד כי נעמי היהודיה תהיה במעמד יותר גבוהה, או להיפך. התשובה לשאלה השניה, היא כן בהחלט, היו גרים שחזרו ונולדו כיהודים גמורים, כפי שביאר האריז"ל לגבי יתרו הגר, ולגבי עוד גרים במהלך ההיסטוריה.

בהצלחה - מנשה ישראל