שאל את הרב - כללי

האם כאשר יבנה בית המקדש ותבוא גאולה - תישאר טכנולוגיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,

א. האם כאשר יבנה בית המקדש ותבוא גאולה - תשאר טכנולוגיה?

ב. האם לא יהיו חגים כמו חנוכה ופורים? כי אני מאוד אוהבת את החגים האלו.

ג. האם אני יכולה לדבר עם בנים כל עוד אני שומרת על עניני צניעות (לבוש, נגיעה)?

תודה רבה

תשובה

שלום לך,

א. לא תתבטל הטכנולגיה כלל, וכל הדברים ישמשו אותנו לעבודת ה'.

ב. כל החגים יישארו, ואפילו לעולם הבא שיהיה זמן הרבה אחר ביאת המשיח, שאז יהיו בטלים כל המועדים, ימי הפורים לא ייבטלו לעולם.

ג. דיבור מקרי - אין בכך איסור. דיבור של חיבה, או יצירת קשר קבוע עם בן, לשם חברות, אסורה ללא מטרת נישואין.

בברכה - בנימין שמואלי