שאל את הרב - כללי

הבנתי ששומשום ופרג צריך לברור, איך בוררים אותם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי את ההרצאה של הרב זריצקי בנושא הכשרויות ושאלתי היא: הבנתי ששומשום ופרג צריך לברור ,איך בוררים אותם והאם הכוונה שלו היתה בשקים גדולים פתוחים או בשקיות סגורות שיש עליהן כבר כשרות בד"צ שאלה נוספת:האם תוכל לומר לי בקצרה איזה מאכלים עוד צריך לברור ומה בוררים בדיוק באורז בכבוד רב,

תשובה

שלום וברכה

השומשום כיום בדרך כלל נקי. את הפרג השלם יש לבדוק, וקש מאוד לבדקו, פרג טחון אין צורך לבדוק. אורז כיום הוא נקי בדרך כלל ואין צורך לבדקו.

בברכה - בנימין שמואלי