שאל את הרב - כללי

בראשית פרק כ"ה פס` כ"ד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לומד בביה"ס חילוני והגענו לפרק כ"ה בבראשית. בפסוק כ"ד ראיתי שכתוב "וימלאו ימיה ללדת והנה תומם בבטנה", שאלתי את מורתי למה כתוב תומם ולא תאומים כנהוג והיא הגיבה שכתוב ככה מכיוון שיש טעות בטקסט. אני לא מאמין שיכול להיות טעות בתורה אז התווכחתי איתה ואמרתי שאנסה לתת לה תשובה הגיונית יותר מ-"טעות בטקסט". בנוסף לזה, רציתי גם לדעת בנוגע לשאלה של ילד מכיתתי מדוע כתוב פעמים רבות בתורה "הוא" איפה שאמור להיות כתוב "היא". אשמח אם תוכלו לעזור לי לענות על השאלות.

תשובה

שלום וברכה

הינך צודק מאוד אוין טעיות בתורת אלוקינו. וכן כתב רש"י על בראשית פרק כה פסוק כד והנה תומם - חסר. ובתמר תאומים מלא לפי ששניהם צדיקים אבל כאן אחד צדיק ואחד רשע וכן כתב ברבינו בחיי על בראשית פרק כה פסוק כד (כד) והנה תומים בבטנה - תומים חסר לפי שהאחד מהם רשע, אבל תאומים שבפרץ וזרח מלא ששניהם צדיקים.

פירוש נוסף חזקוני על בראשית פרק כה פסוק כד (כד) והנה תומם - חסר יו"ד שהרי כל התאומים דומים זה לזה אבל כאן האחד איש שעיר והאחד איש חלק. עשו נולד ערל ויעקב נולד מהול.

בברכה - בנימין שמואלי