שאל את הרב - כללי

מדוע אלוהים נותן לאנשים כוחות שליליים - תגובה לעין הרע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב מצוין כי עין הרע נוצרת כתוצאה שפלוני מתפאל יתר על המידה ממעלותו של חברו ולכאורה שוכח כי מעלות אלו ניתנו לו ע"י האל. אז מדוע האל נותן לאדם זה השפעה ועוד שלילית על חברו?? תודה מראש(-:

תשובה

אכן כך, על הבריאה כולה להבין כי הקב"ה הוא זה שיצר וברא את כל הנמצאים על כל מעלותיהם, וכשיש קצר בהבנה זו זהו פגם בהכרתו של הנברא בזה שברא אותו, ולכן יתכן שהקב"ה אף יסלק את המעלה ואת ההצלחה, מכיון שההצלחה היא זאת שגרמה להתפעלות הלא נכונה, וכדוגמא הנמצא בדברי חז"ל שהקב"ה מעניש לא רק את זה שעובד עבודה זרה אלא גם את העבודה זרה עצמו מכיון שעל ידו באה התוצאה אף כשהוא לא אשם בה. המטרה הכללית הוא ההכרה של הבריאה בבורא, וכל דבר המפריע או פוגע בהכרה זו, יתכן שהיא תעבור מן העולם.

בהצלחה - מנשה ישראל